Dankbaar voor dankbaarheid

Gepubliceerd op 28 april 2019 om 19:50

Tegenwoordig hebben we het allemaal druk. Druk met school, druk met werk, druk met kinderen, gewoon druk. Daardoor zijn we geneigd in een sleur te raken en dingen niet meer te zien. We gaan gewoon door, vaak op de automatische piloot. Maar wat nou als we even een momentje stilstaan?

 

Om me heen hoor ik regelmatig mensen klagen: over werk, vrienden, de auto en het weer. Zelf maakte ik me hier ook schuldig aan. Ik merkte dat ik niet eens doorhad dat ik klaagde. Dat ik maar doorging. Dat alles langs me heen ging. Tot het moment dat ik stil begon te staan bij dingen. Bij dingen die je eigenlijk als vanzelfsprekend beschouwd.

 

Toen ik begon met mindfulness (o.a. vanwege mijn vorige blog) kwam vaak het woord dankbaarheid naar voren. Als je daarover na gaat denken: ze hebben nog gelijk ook! Wees dankbaar als je opstaat, voor het feit dat je wakker bent geworden en er een nieuwe dag aangebroken is. Wees dankbaar voor je werk, er zitten genoeg mensen zonder. Wees dankbaar voor de mensen om je heen en vertel het ze ook. Wees dankbaar.

Probeer in ieder geval één keer in de week 3 dingen op te schrijven waar je dankbaar voor bent. Dit kun je uitbreiden naar elke dag. Elke dag even een momentje van rust, van aarden en van bewustzijn. Als je buiten loopt, adem dan diep in en wees dankbaar voor je vrijheid. Voor de zonnestralen op je huid. Voor de prachtige bloemen die in bloei staan en groet iemand die voorbij loopt.

 

Zelf ben ik dankbaar voor mijn 2 diertjes, voor mijn vriend, voor mijn vaste contract, voor mijn gezondheid, voor mijn vrienden en familie en voor het feit dat ik dankbaar kan zijn en hier inzicht in heb. Het is heel fijn om elke dag even hierbij stil te staan. Maakt het leven ook net even wat aangenamer.

 

Wat mij persoonlijk heel erg heeft geholpen is het boekje van Vertellis Chapters. Hierin schrijf je elke dag (of 1 keer per week) op waar je dankbaar voor bent, wat je doelen zijn en dit werkt! Het is in verschillende thema's ingedeeld en is een bron van inspiratie. Hierdoor word je veel positiever, zelfverzekerder en bewuster.

 

Sta jij wel eens stil bij dankbaarheid? Waar ben jij dankbaar voor? Wil je proberen hier vaker bij stil te staan? Laat een bericht achter in de comments!

 

Liefs, Mies

 

*For english go to Bloglovin*


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.