Op jacht naar de schat!

Gepubliceerd op 21 augustus 2019 om 18:14

Sinds een aantal jaar doe ik aan "schattenjagen". Je vind ze door heel Nederland, zelfs door de hele wereld. Sommigen zijn klein, anderen zijn groot. Je moet goed zoeken, want niets is wat het lijkt…

Via een vriendin kwam ik in aanmerking met Geocachen. Een cache (spreek uit als kesj) is een soort schat waarnaar je op zoek gaat. Ze zijn door anderen geplaatst/verstopt en aangemeld als Geocache. Deze caches zijn middels een officiële app en GPS te vinden. Way points (een in coördinaten vastgelegd punt) helpen je hierbij. Eigenlijk ben je aan het wandelen met een doel, want als je een cache op het spoor bent, kan het soms heel lastig zijn om erbij te komen. Of om ze te vinden want sommigen zijn echt goed verstopt. :) Ze zijn er in het klein, als een formaat van een fotorolletje, maar ook hele containers. Altijd spannend wat je gaat vinden!

Er zijn verchillende caches. Ze moeten allemaal voorzien zijn van een logboek. De traditionele cache is meestal een koker van een fotorolletje met een logboekje erin (nanocache). Hierin zet je je naam en de datum. Deze caches kunnen ook wat groter zijn (microcache) waarbij je iets uit de doos mag pakken en moet omruilen met wat je zelf hebt meegenomen. Mysterie- of puzzelcaches zijn ook heel leuk; je moet namelijk eerst een (ingewikkelde) puzzle oplossen voordat je de coördinaten kan bepalen. Zo zijn er nog heel veel verschillende soorten en vormen caches, een lijst hiervan vind je onderaan deze blog. Sommige caches zijn echt ontzettend creatief.

 

De app die je kunt downloaden bevat alle caches bij jou in de buurt. Als je op vakantie gaat naar het buitenland, altijd even de app aanzetten want ze liggen overal! Er staat een hint bij, de grootte van de cache, foto's / ervaringen van mensen die hem al gevonden en gelogd hebben en nog veel meer. Ben je echt verslaafd aan Geocachen dan kun je een betaalde versie nemen waarbij je nog meer caches ziet. Een groot voordeel van het cachen is dat je allerlei routes en plekjes ontdekt. Zo zijn er zelfs hele trails (ook aparte,kleinere kaboutertrails voor de kids) met wel over de 100 caches die bij elkaar horen waardoor je behoorlijk wat kilometers aflegt.

Geocachers hebben zelfs een eigen taal. Zo kunnen niet-geocachers (Muggles/Dreuzels) niet meekijken als je een goed verstopte Geocache vind! Ben je eenmaal gewend aan het cachen? Dan kun je je ook aanmelden als Geocache-maker en een leuke Geocache in elkaar knutselen om vervolgens te verstoppen. Da's lachen!

Hierbij de lijst met verschillende caches: https://www.geocaching.nl/de-verschillende-cache-types/

Ben jij bekend met Geocache en heb je een leuke trail tip? Of heb je het nog nooit gedaan en ga je een poging wagen? Laat het weten in de comments!

 

Liefs, Mies

 

*For english go to Bloglovin*


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.