• 1-op-1 Life Coach Sessies
  • Diverse fotoshoots te boeken
  • Logo designs
  • Kledinglijn

Hulp van Instagram Tools *repost*

Gepubliceerd op 16 februari 2020 om 12:50

Ben jij een fanatiek Instagram gebruiker? Dan zijn er een aantal hulpmiddelen om dit gemakkelijker te maken. Er zijn apps die voor je posten, waarmee je kan zien wie jou ontvolgt heeft en heuse schema's die aangeven wanneer je het beste kunt posten, gezien het tijdsverschil overal ter wereld. Zakelijk Pinterest is het tegenwoordig ook he-le-maal. Voor de één werkt de ene tool beter dan de andere, maar hier zijn de tools die ik tot nu toe gebruik:

 

*Allereerst gebruik ik al een tijdje de app Followers & Unfollowers (voor Android).Als je hier bent ingelogd heb je een overzicht van jouw volgers, wie jou niet terugvolgen, je ontvolgers, wie jij niet terug volgt en nog veel meer! Voor Iphone heet hij Followers.

 

*De #hashtags zijn natuurlijk, net als het algoritme van Instagram, één van de belangrijkste dingen. Als jij jouw profiel openbaar hebt staan en je plaatst wat algemene hashtags (vooral met jouw niche) onder jouw post, heb je er in no time een aantal likes bij. Het liefst plaats je de hashtags in een opmerking want anders komt het zo spammerig over. Wil je weten welke hashtags populair zijn en welke je goed kunt gebruiken voor je algoritme, vul dit in op google en tientallen sites verschijnen. Het algoritme bestaat uit een aantal onderdelen. Zo krijgen actieve gebruikers bijvoorbeeld voorrang op minder actieve gebruikers, dus posten, liken en reageren maar!

*Liken. Tja, dat doen we allemaal. Uit onderzoek blijkt dat voor elke 100 foto's die je liked, je er 6,1 meer volgers bij krijgt. Interactie is dus heel belangrijk! Ik heb het geprobeerd, en het werkt!

 

*Heb je geen tijd om steeds te posten? Ga dan voor een app die voor jou post! Mijn hulpje hierbij is Planoly. In deze app kun je een post neerzetten en instellen wanneer hij hem voor jou post, analyseert hoeveel likes je erop hebt gekregen en nog veel meer. Probeer hem uit, zou ik zeggen.

 

*Dan komen we bij de filters. In het verleden deed ik vaak 2 instagram filters over elkaar, maar tegenwoordig zijn presets het helemaal! Deze zorgen voor een clean feed, die er overzichtelijk uitziet. Presets zijn bijna overal te koop. Ikzelf gebruik ze voor Lightroom Mobile. Heb je hier nog geen presets van? Ga dan even naar deze website en bestel jouw favoriete! Met mijn code Michv42 krijg je extra korting. Maak van jouw feed een waar scrollparadijs!

 

*Zakelijk Pinterest is een musthave tegenwoordig! Ik ben zelf nog even aan het uitpluizen hoe het werkt, dus heb je een tip voor me, let me know! :)

 

*Als laatste (voor deze blog) komen we bij de planners. Ik heb onlangs een cursus gevolgd van een grote influencer uit Amerika. Zij heeft het Content Calender System bedacht zodat je o.a. al je social media platformen bij elkaar hebt, hier vooraf kan plannen waar je wat post en hoe vaak. Volgens haar is het belangrijk posts te herhalen maar dan in een andere vorm, zelfs meerdere malen per week. De tijd dat je post is ook heel belangrijk. Ik ben mijn eigen planners aan het maken en testen en kom hier zeker op terug in een vervolgblog.

 

Heb jij nog tips/apps die je niet kan missen bij je Instagram momentjes? Laat een comment achter!

 

Liefs, Mies

 

*For english go to Bloglovin*


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Joost
een jaar geleden

Leuke post. Ik ben benieuwd naar je Content Calender System. Met pinterest zakelijk ben ik ook aan het experimenteren. Ik heb er inmiddels 3 posts over geschreven. De eerste is http://blog.bloggersnoordnederland.nl/pinterest-bloggroei-met-400-procent/