• 1-op-1 Life Coach Sessies
  • Diverse fotoshoots te boeken
  • Logo designs
  • Kledinglijn

Brief aan... jezelf!

Gepubliceerd op 26 februari 2020 om 20:31

Zit je ergens mee, kun je ergens geen keuze over maken of wil je gewoon even me-time? Schrijf dan een brief aan... jezelf! Het werkt super stress verminderend, helpt je je hoofd leeg maken en verbeterd je humeur. Doe dit in keiharde stilte of juist met een rustgevend muziekje op op de achtergrond, wat jij het prettigst vind. Schrijf het allemaal van je af!

 

Verwerking

Als je al dagen rondloopt met iets waar je mee zit of niet uit komt ga je hier vaak mee naar mensen uit je omgeving voor advies. Niets mis mee, behalve als er verschillende adviezen om je oren vliegen en je nog méér niet weet wat te doen. In zo'n geval is het een goede oefening om een brief te schrijven aan jezelf. Zo kun je alles op een rijtje zetten, overzien en zelfreflecteren. Je kunt het met pen en papier doen, dat is het beste, maar typend op je laptop kan ook.

 

Wil je iets verwerken, is dit ook een goede methode.  Schrijf dan een brief aan je jongere ik. Waar je jezelf voor zou willen waarschuwen of wat je anders zou willen doen. Dit ruimt je gedachten op en zo zie je dingen in andere perspectieven. Laat het negatieve achter je en focus je alleen nog op het positieve. In geval van onverwerkte woede of frustratie lucht het enorm op. 

Mindfulness oefening

Door een brief te schrijven train je jezelf om dankbaar te zijn en het houd je in het hier en nu. Je schrijft dingen bewust op, dus een goede mindfulness oefening. Ze zeggen ook wel dat schrijven een helende werking heeft. Zodra je op eigen tempo je brief hebt geschreven zul je merken dat dit echt zo is. Er kan een last van je af vallen en je kan in je hoofd opgeruimder zijn. Je geluksgevoel neemt toe en  het voelt alsof je iets bereikt hebt. 

 

Waarover moet ik dan schrijven?

Als je het lastig vind om te beginnen kun je een aantal steekwoorden opschrijven. Of je kunt voor jezelf wat vragen noteren en deze beantwoorden. De rest gaat dan meestal vanzelf. Vraag jezelf af waarvoor je vandaag dankbaar bent. Wat je doelen zijn voor het komende jaar of waar je spijt van hebt. Welke doelen je onlangs hebt behaald waar je trost op bent. Of schrijf een brief naar jezelf voor over 10 jaar.  Het is jouw brief, jouw lijstje, jouw vragen. Niets is fout. Zolang het maar helpt!

 

Heb jij weleens een brief aan jezelf geschreven?

 

Liefs, Mies

 

*For english go to Bloglovin*


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.