Mindset

Gepubliceerd op 20 april 2020 om 17:58

Ik zei het al eerder: Wat je gelooft, beïnvloed je prestaties. Het is tegenwoordig vaak moeilijk om positief te denken, maar het kan echt je dag of zelfs je leven beter maken. Raak jij ook zo snel in een sleur en ben je dan minder bewust met dingen bezig? Is het voor jou ook makkelijker om negatief te zijn dan positief? Verander je mindset! Maar hoe doe je dat? Ik help je een beetje op weg in deze blog.

 

Nu we veel thuis zitten is het makkelijk om op de bank te gaan hangen met een film of serie want we hebben nu toch alle tijd van de wereld. Lekker met een schaal chips ernaast. Tuurlijk is een dagje zo tussendoor prima maar... Herpak jezelf en ga aan de slag! Doe dat klusje wat je al die tijd hebt uitgesteld (omdat je er geen tijd voor had, druk, druk, druk). Leer die taal die je eigenlijk altijd hebt willen leren. Maak jezelf nuttig en werk aan je persoonlijke ontwikkeling. Blijf eraan werken en ervan leren want ooit in je leven komt het van pas. Vooral als je kansen grijpt die op je pad komen. 

 

Hoe verander je je mindset? 

 

Motivation Speakers

Dit kan bijvoorbeeld door middel van filmpjes te kijken op YouTube van 'motivation speakers'. (Thanks Ilse voor de tip!:)) Zij hebben in jouw schoenen gestaan en ontdekt hoeveel mooier alles is als je je mindset veranderd. Zij helpen je hierbij. Tuurlijk los je niet alles in het leven ermee op, maar het maakt je sterker en zo sla je je er beter doorheen. Hierdoor leer je bijvoorbeeld om niet meer te benoemen wat je problemen zijn maar wat je dromen zijn. Niet meer te vertellen wat je nog moet bereiken maar wat je al bereikt hebt. Verander je denkwijze. Doe je ogen dicht en luister ernaar. Geloof erin. En geniet van je (extra) rustmomentje in jouw dag.  

 

Meditatie

Ik blijf zeggen dat mediteren je helpt om bewuster te leven en niet gehaast door de week, de maand en het jaar te gaan waarbij alles langs je heen gaat. Zonde van alle herinneringen! Er zijn vele verschillende meditaties, zoals voor bewuster zijn, dankbaarheid en mindset veranderen. Begin je dag met 5 minuten meditatie en merk dat je dit vanzelf gaat leren en ook gaat toepassen in je dagelijks leven. Zo leuk! Wederom een (extra) rustmomentje in je dag :).

 

Affirmaties

Affirmaties zijn positieve teksten of spreuken waarbij je je hersenen als het ware traint om positiviteit en positieve gedachten te versterken. In feite is het  een soort hersenspoelen met mantra's (maar dan positief!) want je hersenen zijn erop geprogrammeerd dat ze iets gaan geloven als je iets vaak zegt. Hoe meer je erin gelooft, hoe meer het zich gaat uiten in je leven. Op internet staan veel voorbeelden, maar het is belangrijk dat je iets uit kiest dat bij je past.  Hier zijn 3 voorbeelden:

- Ik ben dankbaar

- Ik ben geliefd

- Ik geloof in mijzelf

 

Dankbaarheid

Het helpt mij enorm om stil te staan bij dingen en elke dag 3 dingen op te noemen waar ik die dag dankbaar voor ben. Dat kan vanalles zijn, het belangrijkste is om er een moment stil bij te staan en iets niet als vanzelfsprekend te beschouwen. Gebruik dat in je mindset en leer jezelf aan om dankbaar te zijn. 

 

Heb jij weleens over je mindset nagedacht? Zou je dit willen veranderen en waarom? Leave a comment! 

 

Liefs, Mies


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.